Followers

Monday, January 25, 2010

Happy 9th Bday Hadi

Tuan/Puan semua...alamak dah bersawang gak rumah saya ni...bz sikit lately ni. Sebenarnya saya ada plan nak buat n3 lain, tp sblm membuat n3 yg saya rancangkan tu, rasanya buat sementara waktu jom layan bday celebration anak sulung saya (Lutfil Hadi) yang genap usianya 9 tahun pada 15 Januari lalu. Kalau ikut tahun Islam, bday Hadi adalah pada 21 Syawal.

Jom layan gambar2 ni................
Ni bday kek...wife buat sendiri je...tak lawanlah kek Datin dgn kek Wan Rusyaini tu...betul tak?

















Bday boy with the bday cake














Hadi turns 9 while Baby Iman is 50-days old that day




am officially 9 years old now :-)








cake cutting ceremony :-O with a sword...gosh





sempat bergurau lagi bebudak ni....err perasan tak both my daughter dah potong rambut pendek :-)


Bapak, which one shud i choose....



i prefer this one - Japanese cotton cheese cake with raspberry sauce...its simply OUT of this world Bapak




thanks Bapak for everything...........

43 comments:

  1. salam cik im
    ambik tenmpat dulu .. hehehe

    ReplyDelete
  2. salam cik im..

    selamat ulangtahun kelahiran untuk anak cik im..
    semoga hadi menjadi anak yg soleh.dan semoga hadi sentiasa dalam redha dan lindunganNYa.. insyaallah..

    p/s : busy benar yer cik im.. baru sekarang ada entry terbaru

    ReplyDelete
  3. Salam Abg IM,

    Happy birthday 2 hadi... semoga Allah sentiasa merahmati hidupmu... Moga menjadi anak yang soleh... penyejuk hati ayah dan ibu.... aminnn

    ReplyDelete
  4. Wah My life sapu pinat kat sini pulak ker? heehe

    Abg im, kek tu n mpk sedap jer... nnti balik mesia suruh mrs buat untuk GPB ( kak nija bagi gelaran) :)

    ReplyDelete
  5. Salam IP

    Lamanya tak bersua...
    Apa-apa pun selamat hari jadi untuk Hadi.Dah besar dia..

    Dah masuk rumah saya?,baru siap N3 baru..

    IP kenal ke En Abdullah Omar Atace pendidikan kat London dulu tu...dia meninggal kira 2 minggu dulu..sebelum tu dia kat eprd..
    Mama teringat dia bila terbaca N3 dibawah...dia pun tak berkahwin hingga akhir hayat...al fatihah!Last jumpa dia kat the Mall KL.

    ReplyDelete
  6. salam Datok Meran,

    Hepi besday to hadi. Cute mute si hadi tuh. kek tu pun nampak cantik, sedap tuh. tapi az boleh ambil bau sahaja. heheheh

    ReplyDelete
  7. salam im

    hapi birthday to hadi, semoga menjadi anak yg soleh , insyallah

    im apa khabar?

    ReplyDelete
  8. salam IM,

    lama tak bersiaran! apa kabar?
    happy birthday to hadi...semoga menjadi anak yang soleh.
    wah...kek2 tu nampak tempting sangat!

    ReplyDelete
  9. Selamat hari jadi hadi..semoga menjadi insan yang erjaya dan berguna sepanjang masa... semoga menjadi anak kebanggaan bapak dan umi..dan menjadi abang kebanggaan adik-adik..

    ReplyDelete
  10. Salam Brother Imran,

    Happy Birthday To Hadi.

    ReplyDelete
  11. salam abe imran : happy besdey anakanda hadi (anak ke.. hihih). wow... kek kecik tp potong ngan pedang, biar betul... mesti bapaknyer yang mengajar ni...

    ReplyDelete
  12. Salam En.Im,

    Happy Birthday to Hadi, semoga jadi anak yang yang soleh ...
    Jadikan hari2 begini, hari yang penting dalam keluarga, hari yang diingati, apabila dewasa mereka akan sentiasa mengingati walau dimana mereka berada..at least ada satu hari bagi setiap ahli keluarga yang diingati

    Dah terbukti pada akak sekeluarga..walaupun disaat ini dimana kita rasa dah malas nak meraikan, tapi dah biasa tak boleh lupakan..anak2 tetap akan raikan, hari itulah berkumpulnya keluarga walaupun sesibuk mana mereka..insyaallah..

    ReplyDelete
  13. happy belated besday,

    comelnya hadi
    heeeeeeeeee

    ReplyDelete
  14. Salam Bro. Imran,

    Hepi besdey Hadi! Cik Wan doakan Hadi jadi anak yang soleh, selamat dunia akhirat, penyejuk hati Ummi dan bapak.

    Iman.... bucuk!bucuk! comel sangat! Dah mandi ke belum? Sayang Iman!

    Kek yang Mai buat adalah yang terbaik untuk Hadi sekeluarga.Kan Hadi Kan?

    ReplyDelete
  15. Salaam Cik Im,

    Happy birthday to Hadi! Semoga hidup Hadi sekeluarga sentiasa diberkati Allah. Amin.

    Dirgahayu Lutfil Hadi! :)

    VpeaceV

    ReplyDelete
  16. salam cik IM

    anakanda DR HADI...HAPY BIRHDAY TO U
    9 thun dah berlalu semuga anakanda terus sihat dan bakal membahagiakan ayahanda& bonda tu. Agak2nya nanti dewasa Dr. hadi nak bawa ayh bonda ke mana ek? Russia ke?? untungnya kecik lagi dok membesar di Paris, bercuti kat malysia dan melancung ke eropah hehe...

    meriahnya kek2 tu..tpi agak2 berapa org makan nie??? tahniah wife cik IM..apa yg penting kerjasama!!...mungkin boleh jadi idea buat kak wan promosikan keknya nanti....

    semuga bahagia itu buat cik Im dan family jugak..amin

    ReplyDelete
  17. Salam IP,

    Happy Belated Birthday Hadi!! Semuga menjadi anak yang soleh dan sentiasa dalam lindungan Allah....

    Ingatkan dah banyak saya ketinggalan sejak gi umrah hari tu...rupa2nya IP pun sibuk sampai tak sempat nak mengupdate dgn N3 N3 terbaru. Saya tunggu N3 terbaru! Selamat berhujung minggu....

    ReplyDelete
  18. Salam Bro Imran,

    Kek yg Mai buat tu nampak sedap betul. Kalah kek wan! Tengok pun dah dpt bayangkan rasanye. Nak sikit boleh tak Hadi?

    ReplyDelete
  19. Salam ziarah, insyallah hasil tulisan yang menarik, selamat ulang tahun utk buah hati tuan.
    Semoga sekeluarga dalam keadaan suksek selalu.
    Selalu la jengok ke blog ana, ziarah menjiarahi.
    Insyallah...salam.

    ReplyDelete
  20. Azie...hebatnya Ratu Pecut ni...abis digondolnya pingat emas, perak, gangsa...hehehe.

    Kek tu...biasa jelah Azie, wife saya mmg suka buat kek dan cookies, tp bukanlah sampai tahap bisnes..buat sendiri makan sendiri...hehehe

    BUSY....ye cukup bz, nak mengabihkan segala benda kerja sblm saya berangkat ke........shhh, RAHSIA. Eh...dgr Azie nak dtg Paris....BILA, habq2 mailah no.

    ReplyDelete
  21. Dik Tikah, thanks so much for the doa. Ameen.

    Kek tu, nanti balik Msia, saya buat open house, kita bake byk2..kalau tak cukup kita order je dgn Kak Wan si usahawan berjaya kita tu. Err..Tikah, mmg betul kata Tikah, abis pingat semua di sapu My Life...yg tinggal pengat pisang je ni...hehehe

    ReplyDelete
  22. Mama Ju...nanti sy gi umah Mama Ju kejap...bz sgtlah skrg ni, terima kasih kerana sudi dtg jenguk bday Hadi ni :-)

    En Abdullah Omar...i heard a lot about him. AlFatehah :-((

    ReplyDelete
  23. AZ...Hadi ni, mmg cute budaknya, dr lahir sampai skrg, wajahnya langsung tak berubah, baby face...perangai pun manja...tp manja dgn saya je...dgn org lain dia ikut slogan AZ "apa aku kesah"....ngeh ngeh ngeh

    AZ...hebatnya..boleh bau kek tu sampai ke Msia :-)

    ReplyDelete
  24. CR...alhamdulillah, kami semua sihat walafiat, bz sikit dgn amanah tugasan, namun kehadiran Baby Iman benar2 menambanhkan keceriaan kehidupan kami sekeluarga. Thanks for ur sincere doa.

    ReplyDelete
  25. Kak Nab, terima kasih atas doa2 Kak Nab, amin, moga makbul.

    Kek tu tempting ke...jomlah kita jamu selera sama2 :-)

    ReplyDelete
  26. Sid...amin, thanks for ur doa :-)

    ReplyDelete
  27. Afeezz my dear...thanks....pedang...kekeke, mmg tepat sekali...saya yg mengajarnya...hehehe

    ReplyDelete
  28. Kak Sidah, terima kasih atas doa2 yg dititipkan, Ameen.

    betul kata Akak, hari2 mcm nilah dpt peluang bersama keluarga...sesibuk mana pun saya cuba sedaya upaya meraikannya dgn keluarga tercinta.

    ReplyDelete
  29. Zie@bluecity...thanks for visiting us here :-) Thanks for the wishes as well.

    ReplyDelete
  30. Wan...terima kasih atas doa2 Wan. InsyaAllah makbul. Amin.

    Baby Iman tu mmg semangat lagi bulat...berat dah 5.4 kg...bygkan tu baru 2 bulan tu :-)

    ReplyDelete
  31. MI...thanks for visiting my humble blog. Saya kerap jua ke blog anta, cuma baru sekali je meninggalkan komen. Pls do keep connected.

    ReplyDelete
  32. UmiAziuddin...thanks ye atas doa2 dan ingatan tu. Jomlah makan kek ni sama2 :-)

    ReplyDelete
  33. Ainhany...terima kasih atas doa2 as well as ur kind words.

    Kek tu...kami je anak beranak makan, sapalah lagi yg ada. Dulu sesekali, kami buat gak open house, tp skrg ni tak buatlah sbb ada baby kecik

    ReplyDelete
  34. UmmuAdam...thanks for the kind wishes and doa. Ameem. N3 baru...alamak, minggu depan kot, bz sket ni

    ReplyDelete
  35. moga besar nanti menjadi anak yang berguna

    ReplyDelete
  36. salam DAto Imran..

    Happy belated birthday to Hadi..dao CL moga beliau menjadi anak yang soleh dan taat pada kedua orang tua nyer..insyalah

    comel hadi..cam shah ruk khan lak..hehehe
    Dati Imran jgn lupa mai makkah noohhh...

    waslam

    ReplyDelete
  37. Singamaraja....salam taaruf dr kami di Paris. Thanks for visiting my humble blog

    ReplyDelete
  38. En Li...hehehe...mmg mcm hindustani sket si Hadi ni...muka dia dr kecik sampai la ni sama je mcm baby face je.

    En Li, TQVM for the doa, insyaAllah makbul. Amin.

    ReplyDelete
  39. Salam Meran,

    apa kabar, semoga sihat sejahtera. Lama meran tak mai umah az yer.

    Rumah meran ni pun lama tak berkemas, bz giler la tuh hehehh

    ReplyDelete